Over Daphne

Mijn naam is Daphne te Bokkel-Boesveld en ik ben gediplomeerd lactatiekundige IBCLC vanaf 2016.
Ik werk nu ruim vijftien jaar als obstetrie verpleegkundige in het ziekenhuis. Hier word mij duidelijk hoeveel hulp en begeleiding (jonge) moeders nodig hebben op het gebied van borstvoeding.

Daarom heb ik ervoor gekozen om de internationale opleiding tot lactatiekundige IBCLC, International Board Certified Lactational Consultant genaamd, te volgen. En ben ik mijn praktijk gestart naast mijn huidige functie als obstetrie verpleegkundige en lactatiekundige in het ziekenhuis.

Met mijn lactatiekundige praktijk heb ik de mogelijkheid om ouders een langere periode te begeleiden, adviseren en coachen op weg naar een mooie start van een nieuw leven.
De geboorte van een kind is namelijk een grote verandering binnen het gezinsleven. In deze periode worden ouders overladen met het maken van keuzes en goedbedoelde adviezen. Als lactatiekundige kan ik advies en begeleiding geven, die jou versterkt in de kracht als ouder.
Ik zie op de verloskunde afdeling in het ziekenhuis regelmatig (toekomstige) moeders die onzeker zijn; “Kan ik het wel?” “Heb ik voldoende melk?” “Wat is eigenlijk normaal?” etc.
Tijdens een consult kan ik jou laten zien dat je intuïtie het vaak goed heeft en dat veel babygedrag logisch is. Hoe goed het vrouwelijk lichaam in staat is om je eigen kindje te voeden en hoe jullie samen één team kunnen vormen.

Mijn doel is bereikt, als er binnen het gezin rust en vertrouwen is teruggekeerd en ouders zelfstandig als team aan de slag kunnen met het samengestelde borstvoedingsplan.